Sidevisninger i alt

lørdag den 8. oktober 2016

Himmelbiografen

Så er der endelig lidt opdatering her på min blog. Den lange pause (bortset fra beretningen fra Agersøturen) skyldes ikke, at der ikke har været noget at skrive om, men snarere at der har været mange andre gøremål og så den kendsgerning, at de lyse sommerdage og nætter ikke ligefrem opfordrer til at sidde foran skærmen for at skrive indlæg og redigere billeder. Det bliver derfor en blanding af diverse beretninger og fotos fra de ture og aktiviteter, der har været gang i siden foråret. Men inden vi kommer så vidt, så skal vi først en tur i biografen - himmelbiografen! Billeder, hvor himlen og lyset er det alt dominerende. Man behøver ikke nødvendigvis tage om på den anden side af jorden til en eller anden eksotisk destination - selvom det naturligvis også kan være en kærkommen mulighed - da lyset her på de nordlige breddegrader ofte er af en hel særlig karakter, især tidligt og sent på dagen, hvor de lange skygger er fremtrædende. Dettte gælder også - eller måske især - i vinterhalvåret, medmindre det er en af de "grønne" vintre, hvor det hele er gråt i gråt.

Klik på billederne for at se dem i en større udgave!


Halvmåne i aftagende over Enø en tidlig morgen i marts 2010. Det eneste jeg behøvede at gøre, var at gå ud i haven, stille fotostativet op og så lige huske at eksponere efter en spotlysmåling på selve månen gennem teleobjektivet.



Oktoberbyger og solstrejf over Cypresvænget i 2007.


En overskyet dag over Karrebæksmindebugten tæt på jul i 2007, og en grå sommerdag på Yukon River i 2010 herunder.



Solnedgang ved Havnsø Sct. Hansaften 2007. 


Enø juni 2008.


Midnatssol over Yukon River sommeren 2010.


En råkold og blæsende novemberdag i Brecon Beacon Nationalpark i Wales i 2008, hvor solen pludselig brød igennem skyerne og gav det næsten helt træløse landskab dybde og farver.


En tiltrængt pause på den smalle strandbred under Stevns Klint på en forblæst havkajaktur med NKC i september 2009.


Udsigt fra Fårebakkerne i Fladså en februardag i 2009. 


På Monte Ferrara i Dolomitterne i Italien på en vandretur i sommeren 2009.

  
Morgenudsigt fra Titta Barba i Dolomitterne 2009. 


Tidlig morgen Yukon River sommeren 2010. 


En helt igennem fantastisk dag på kanotur ned ad Big Salmon River mod Yukon River og Dawson City i sommeren 2010, hvor man kunne blive helt høj bare af at kigge på den dybblå himmel fuld af drivende, hvide skyer. Det blev jo heller ikke ringere af, at vi befandt os på en rigtig vildmarksflod, som ikke bar præg af menneskelige aktiviteter, og hvor vi mødte flere elge og bævere end mennesker.  

Noget nær den samme oplevelse 12 dage senere, hvor vi befandt os på Yukon River. Her var der lidt mere trafikeret, men til gengæld var floden flere steder over en kilometer bred og med masser af øer, så selvom der var flere kanoer og også en enkelt motorbåd af og til, så fyldte de så lidt i det enorme landskab, at det ikke virkede forstyrrende i nævneværdig grad.


Vejret i Yukon kunne minde lidt om april i Danmark: Meget uforudsigeligt og med pludselige ændringer fra højt solskin og temperaturer over tyve grader til køligt gråvejr og lavthængende skyer, der så pludselig gav sig til at regne, hvorefter solen måske brød igennem og skabte nogle fantastiske regnbuer. 


Så er vi tilbage i de hjemlige omgivelser igen med en kolossal cumulussky over Borgnakkeskoven i november 2007 - 


og Karrebæk Fjord december 2009. 

Det var slut på forestillingen for denne gang, men Himmelbiografen vender tilbage igen på et eller andet tidspunkt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar