Shelterne ved Stigsnæs |
Shelterne vender mod vest med udsyn over Agersø og tilhørende sund, men da de dels er forsynede med et meget langt tagudhæng og dels er omgivet af forholdsvis tæt bevoksning, så yder de formentlig ganske god beskyttelse og læ mod vind og regn fra sydvest. Desuden er der den fordel, at færgehavnen kun er et par hundrede meter væk, og her er der adgang til vand, man kan komme af med sit affald og også komme på et civiliseret toilet. Desto mere uforståeligt er det jo så, af der herskede et værre svineri omkring de to sheltere - gamle sko, affald, beskidt tøj, plastikposer og "hygiejniske artikler".
Solen gik ned, og månen kom op. Vi var begge to godt brugte efter en lang dag i kajakkerne og gik tidligt til ro. Vi gad ikke engang lave et bål og gemte det medbragte brænde til de næste par dage.
Afslapning med udsigt til Agersø |
Mandag morgen blev vi enige om at nøjes med en kort tur ind til Skælskør og så retur til shelteret. Vejret viste sig stadig fra sin gode side, og vinden var omsider drejet lidt mere mod nord og også aftaget en del, så vi fik en fin tur ind gennem Skælskør Fjord og tilbage igen.
Det var en god ting med en kort kajakdag oven på gårdsdagens lange tur. Ikke mindst fordi vi begge havde fået slidsår under armene. Det er mig en gåde hvorfor, da vi jo ofte har roet længere distancer uden sådanne gener, men sådan var det altså, og tiden læger jo som bekendt alle sår - undtagen liggesår. Et eller andet sted på fjernlageret i sin kajak fandt Poul heldigvis noget specialcreme, som tog de værste gener.
Vi returnerede til shelteret ved Stigsnæs for at tage endnu en overnatning. Efter en lang aften med god mad og bålhygge i selskab med en spøjs, turcyklende kunstnernørd fra Præstø gik vi til ro i lyset fra en tiltagende måne.
En næsten fuld måne! |
Næste morgen tog vi tidligt af sted og roede nord om Agersø med kun en lille smule modvind. Jeg har tit været rundt om øen i sejlbåd og derfor i behørig afstand fra kysten, så det blev en god oplevelse at se, især den skovbevoksede nodlige spids, men også vestkysten tæt på på en dag med flot sensommerlys og en himmel, der hele tiden ændrede sig. Frokosten indtog vi på sydspidsen af Agersø, og derefter krydsede vi over Agersøsund og tilbage til Sjælland i et meget omskifteligt vejr, ind til vi nåede Glænø, hvor det omsider klarede op og blev varmt og vindstille. Vi gik i land ved Bjørnebækken i den østlige del af Christianholm Plantage, og da vejret var helt perfekt, så overnattede vi ude ved stranden i stedet for inde på lejrpladsen i skoven. Poul lavede en bivuak, mens jeg foretrak mit telt. Vejret var helt perfekt, og der passerede mange mennesker forbi os i løbet af aftenen, og de fleste af dem spurgte interesseret til os og kajakkerne.
En tidlig, diset morgen ved Bjørnebækken |
Næste morgen var der kun tilbage at pakke grejet sammen og ro det sidste korte stykke hjem i sol og næsten ingen vind. Det blev til 107 kilometer i alt under meget varierende forhold og med en himmel over os og et lys omkring os, som hele tiden ændrede karakter og bød på den ene flotte udsigt efter den anden. Himmelbiografen har jeg kaldt det. Værsgo at træde nærmere - entreen er gratis. Til gengæld kan man blive udsat for lidt af hvert fra vejrets side i form af blæst, regn, slud, sne og lignende, men det er alt sammen en integreret del af forestillingen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar