Sidevisninger i alt

mandag den 31. august 2015

Klubtur til Hårbølle

På vej over Grønsund


Årets klubtur med NKC gik til Hårbølle på Møn, hvor vi boede på Camping Vestmøn lige ned til Grønsund.Der var dog et stykke vej at bære kajakkerne hen over noget, der kunne minde en smule om en miniudgave af vestkysten med klitrækker og marehalm. Selve campingpladsen er god, og den har, hvad man må forvente af bekvemmeligheder -køkken, bad og rene toiletter - som gæst må man dog leve med et meget firkantet og usmidigt reglement.

Grønsund


Vejret var til gengæld ikke spor "firkantet". For engangs skyld var der sørget for medvind både ud og hjem på vores lørdagstur til til Korselitsekysten på Falster - en flot kyst med skovbevoksede klinter og bøgetræer, der vælter ned på stranden, efterhånden som havet æder af klinten. Vi fulgte kysten cirka 6 kilometer, ind til vi nåede landsbyen Hesnæs, hvor vi spiste frokost.




Den skovklædte kyst fortsætter cirka ni kilometer længere sydpå fra Hesnæs til Sønder Alslev Strand, og området rummer en hel del markante fortidsminder og en meget varieret flora og et spændende dyreliv.

Fra campingpladsen på Møn til kysten på Falster er der et kryds på omkring 3 kilometer, hvis man ror direkte. Tager man derimod først et par kilometer mod nordvest, er der ikke meget mere end en kilometer over. Indsejlingen fra Østersøen ind igennem Grønsund er tragtformet, og der var noget uroligt vand i midten af sejlløbet, selvom vejret viste sig fra sin bedste side, så hjemturen bød for et par roere på en uheldig kombination af søsyge og strømsøer, men vi kom alle tilbage til campingpladsen uden ufrivillig vandgang. Vi oplevede samme fænomen, da vi var i Hårbølle på klubtur første gang i 2007, så det er formodentlig et sted, hvor havet virkelig kan vise tænder i hårdt vejr.




Den fælles madlavning fungerede fint, og der blev serveret tre gode, solide måltider om dagen. 



Søndagens rotur gik til Stubbekøbing og Bogø i lummervarmt og stille vejr. Det lovede regnvejr udeblev, og dug var der næsten ikke faldet noget af, så alle teltene kunne pakkes ned i tør tilstand, og vi kørte tilbage til Næstved efter en god weekend. 

Kajakparade, Bogø Havn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar